Vanaf €55 gratis verzenden met Postnl
Snelle levering
Customer reviews 9/10 score
Veilig betalen

Aloë Vera voor de huid

Aloë Vera voor de huid

Aloe Vera - Koningin van geneeskrachtige planten

Ga hier naar onze aloe-vera  gel


Vrijwel iedereen is bekend met aloë vera. Het wordt beschouwd als de "koningin van de geneeskrachtige planten". Vandaag de dag, bevat een groot aantal producten aloë vera. Daarom is niet alleen de meest bekende medicinale plant ter wereld, maar ook de meest gebruikte plant. Echter, kan het gebruik van aloë vera worden gedateerd naar de eerste eeuw.
De aloë vera werd 6000 jaar geleden al gebruikt in Egypte. De Sumeriërs waren zich terdege bewust van de helende krachten van de plant. Sindsdien is de aloë vera is herhaaldelijk genoemd in de traditionele teksten.

Het is niet helemaal duidelijk uit welk land of de regio van de plant voort komt. Het is waarschijnlijk dat de Aloë Vera is afkomstig van het Arabische schiereiland. Echter, vandaag de dag groeit aloë vera in alle tropische en subtropische gebieden van de wereld, waar het ook wordt gecultiveerd. In vele delen van de wereld, zoals het Middellandse-Zeegebied of India heeft de aloë vera een naam voor zichzelf vastgesteld.

De aloë vera heeft geen stengel en bestaat uit alleen maar bladeren. Deze bladeren groeien tot 50 cm hoog en zijn ongeveer 7 cm breed. De aloë vera is bedekt met een waslaag en kleine doornen zichtbaar aan de randen van de bladeren. Dit doet denken aan de cactus, maar heeft een vergelijkbaar uiterlijk van een agave. Interessant genoeg, behoort de aloë vera plant niet tot de cactus of agrave soorten, maar aan de lelie familie.

De aloë vera vormt zijn eigen voedingsstoffen en slaat deze en het water dat ze nodig hebben om te overleven, in de bladeren. Daar in het blad, zijn de werkzame bestanddelen ingebed in een gel-achtig weefsel.

Aloë vera voor de huid
De slijmerige consistentie van de aloë vera gel wordt snel opgenomen door de huid. Aloë vera bevat bijna 200 verschillende actieve ingrediënten. Deze ingrediënten die deel uitmaken van de samenstelling van de plant zijn een echte traktatie voor de huid. Als zodanig is aloë vera te vinden in veel schoonheid en cosmetische producten. Het hoofdbestanddeel heet acemannaan polysaccharide en is bekend vanwege het positieve effect ervan op het immuunsysteem. De aloë vera plant is rijk aan vitaminen, aminozuren, mineralen en enzymen. Het bevat zelfs natuurlijke antibiotica waardoor het gebruikt kan worden tegen huidontstekingen. aloë vera versnelt de celregeneratie, stimuleert de productie van collageen, die afneemt met de leeftijd. De huid wordt elastischer, steviger en rimpels worden fijner. Organische aloë vera verhoogt de elasticiteit van de huid en ondersteunt haar verdediging tegen externe invloeden.

Aloë vera sap kan ook worden geconsumeerd. Het ondersteunt de spijsvertering en kan ook helpen bij het verlichten constipatie.Het wordt wel aanbevolen om eerst een arts te raadplegen.

Onze aloë Vera gel
Wat je vaak ziet is dat er op een product staat dat er aloë vera inzit, maar let dan op dat het niet als een van de laatste ingrediënten op het label staat. Dat betekent namelijk dat er maar heel weinig van inzit. Onze aloë Vera Gel bevat een bijzonder hoog gehalte aloë vera-bladsap ( 97,5% pure bio-aloë vera) en geen alcohol en parfum.

Deze aloë Vera gel heeft vele toepassingsmogelijkheden:
* geïrriteerde huid na het zonnen, het scheren of bij insectenbeten
• huidproblemen zoals acne, eczeem en psoriasis
• anti-veroudering
• huidirritaties en lichte brandwonden
• pijnstillend, antibacterieel en schimmeldodend

Ga hier naar onze aloe-vera  gel

Gratis verzenden

voor orders boven de €55

Snelle levering

Postnl Pakjegemak

Veilig winkelen en betalen

Beveiligde website

De mooiste natuurlijke cosmetica

o.a. vrij van dieproeven, parabenen, palmolie