NIEUW UNICA COSMETICA!
Veilig betalen, ook gratis achteraf
Gratis verzenden vanaf €55
Verzenden met Posnl pakjegemak €3,95
Snelle levering

Arganolie voor de huid

Arganolie voor de huid

Artikel over de geschiedenis, productie en het gebruik van arganolie op de huid en de voordelen daarvan.

Arganolie voor de huid

Bestel hier onze arganolie.

Arganolie wordt gewonnen uit de pitten van de Arganboom, ook bekend onder de naam argania spinosa. De boom gedijd goed in een onbarmhartige omgeving en is in staat te overleven ondanks grote hitte, droogte en in arme grond.


Geschiedenis van Arganolie

Het gebruik van Arganolie gaat ver terug in de geschiedenis. De Feniciërs  waren zich rond het jaar 1219 al bewust van de kracht van Arganolie en een arts uit Andalusie, schreef er in die tijd zelfs al een wetenschappelijk artikel over. Maar de producenten van Arganolie, de Berbervrouwen, wisten intuïtief en gebaseerd op hun ervaring lang geleden al dat Arganolie goed was, ook voor de verzorging van de huid. Zij noemden de Arganboom dan ook de ‘Boom der schoonheid’ of ‘Boom des Levens’. De Arganboom is volgens schatting van botanici ongeveer 25 miljoen jaaroud, één van de oudste bomen ter wereld. 


Productie Arganolie

Arganolie kan op verschillende wijzen worden geproduceerd. De groei van de vraag naar Arganolie is een van de redenen waarom tegenwoordig steeds vaker mechanisch gemalen en geperst wordt, waarbij opgemerkt moet worden dat het kraken van de noten nog steeds met hand gedaan wordt. Het grote voordeel van mechanisch persen is dat uit dezelfde hoeveelheid pitten meer Arganolie verkregen wordt.

Vanwege het zeldzame karakter en de handmatige oogst en productie is arganolie duur.  Het heeft daarom de bijnaam vloeibaar Marokkaans goud.

Arganolie en de werkzame bestandsdelen
Arganolie heeft een unieke samenstelling die haar geschikt maakt voor zowel cosmetisch als culinair gebruik. Dankzij een brede variatie aan werkzame stoffen werkt Arganolie intensief verzorgend voor huid, haar en nagels. Arganolie bevat een hoog gehalte aan Vitamine E en krachtige antioxidanten. Daarnaast bestaat arganolie voor ongeveer 40% uit linolzuur 43% uit olie-vetzuren, welke beide herstellende en hydraterende eigenschappen voor de huid hebben. Daarnaast bevat de olie fenolen, carotenen, vetzuren en squaleen. Dit laatste bestanddeel staat bekend om zijn eigenschap bacteriën tegen te gaan.


Arganolie voor de huid

Vanwege deze unieke samenstelling is arganolie zeer gewild voor de verzorging van de huid. Hieronder een aantal kwaliteiten die worden toegeschreven aan arganolie wanneer deze gebruikt wordt voor de verzorging van de huid{
rimpels verminderen
verzachten van de huid.
verhogen elasticiteit en verstrakking van de huid
vroegtijdige veroudering van de huid voorkomen
verminderen van de talg productie, huidirritatie en ontstekingen
anti-microbiële eigenschappen
behandeling van zwangerschapsstriemen, striae. acne, eczeem en psoriasis.
verzorging van handen en nagelruimen
tegen de schadelijke effecten van UV straling
verzorgen en versterken nagels


Aanbrengen arganolie op de huid

Gezicht
Breng telkens  een of twee druppels van de arganolie op de (het liefst licht vochtige) huid aan. Masseer de olie goed in. Arganolie wordt beschouwd als een droge olie, hierdoor wordt het snel door de huid geabsorbeerd en is het niet vet.  Argan olie kan ook over een verzorgingsproduct worden aangebracht.

Voor de extra droge plekken van de huid, verdeel dagelijks 3 à 4 druppels olie over de huid die diepe verzorging nodig heeft. Breng een paar extra druppels aan op droge of ‘probleem’ plekken zoals ellebogen, hielen en knieën om zo het effect te vergroten.

U kunt de arganolie ook mixen met uw bodylotion of een paar druppels toevoegen aan het badwater voor een extra verzorgende werking van de huid.

Bestel hier onze luxe biologische arganolie.

Gratis verzenden voor orders boven de €55,00

Standaard pakket €3,95

Snelle levering met Postnl pakje gemak

Keuze afleverdatum en locatie

Veilig betalen

ook gratis achteraf

Vrij van schadelijke stoffen

ook dierproefvrij
Powered by Lightspeed