NIEUW UNICA COSMETICA!
Veilig betalen, ook gratis achteraf
Gratis verzenden vanaf €55
Verzenden met Posnl pakjegemak €3,95
Snelle levering

Ayurvedische massage

Ayurvedische massage

Bij een ayurvedische massage worden massagetechnieken gecombineerd met het stimuleren van de Marma punten. Marma punten zijn drukpunten uit de Ayurveda. Bij een Ayurvedische massage wordt er voornamelijk gemasseerd met de handen, kruidenbundels en/of zijden handschoenen
Deze massages kunnen veel positieve effecten op het lichaam en de geest hebben. Lichaam en geest worden dichter bij elkaar gebracht en het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Ayurvedische massage

Bij een ayurvedische massage worden massagetechnieken gecombineerd met het stimuleren van de Marma punten. Marma punten zijn drukpunten uit de Ayurveda. Bij een Ayurvedische massage wordt er gemasseerd met de handen, kruidenbundels en/of zijden handschoenen
Deze massages kunnen veel positieve effecten op het lichaam en de geest hebben. Lichaam en geest worden dichter bij elkaar gebracht en het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Ayurvedische massage - soorten

Ayurvedische olie massage

De olie massage van Ayurveda wordt samengevat onder de term Snehana, waarbij dus zowel gehele lichaam, alsmede massages van afzonderlijke lichaamsdelen bedoeld wordt. De ayurvedische massage is een gehele lichaamsmassage waarbij dus ook het hoofd en gezicht meegenomen worden. In Snehana massages wordt de gebruikte olie verwarmd. De voorkeur wordt gegeven aan zuivere olie of oliemengsels die vrij zijn van additieven. Deze vorm van massage (Abhyanga) bevordert de bloedcirculatie en heeft ontgiftende werking. De massage helpt ook om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en de spieren te ontspannen. Een direct zichtbaar effect is een zachte en gladde huid, wat resulteert in een gezonder uiterlijk. Dit versterkt vervolgens het zelfvertrouwen en welzijn.

Ayurvedische Shirodhara massage

De laatste tijd neemt ook de Shirodhara massage in populariteit toe. Bij een shirodhara behandeling giet je een continue stroom van warme kruidenolie, water of melk op het hoofd (het derde oog ofwel ajna cakra) met behulp van een speciale pot. Het lichaam wordt ingesmeerd met warme massageolie en de ogen afgedekt. Dan volgen er druppels olie op je voorhoofd. Shirodhara geeft een gevoel van welzijn, stimuleert de zintuigen en verhoogt ook de concentratie.

Ayurvedische kruidenstempelmassage

Er zijn een aantal andere technieken, zoals de kruidenstempelmassage (Pinda-Sveda massage) Hierbij worden kleine, verwarmde kruiden zakjes gebruikt. De kruiden bevatten reinigende, activerende, of ontspannende eigenschappen. De behandeling stimuleert de doorbloeding en is zeer geschikt voor stijve/vastzittende nek-, schouder- en rugspieren. De warmte van kruidenstempelmassage activeert de doorbloeding en de stofwisseling en zorgt voor soepelere spieren. De helende effecten van de kruiden dringen tot diep in het onderliggende weefsel. Zie de kruidenstempels in onze webshop

Producten en instructies voor ayurvedische zelfmassage


Voorbereiding
Zet de fles met olie even in heet water en verwarm de olie tot net boven lichaamstemperatuur. Bedek de vloer met een grote handdoek om vlekken te voorkomen. Zorg voor een aangename omgevingstemperatuur.

Korte handleiding voor een oliemassage

Masseer eerst het hoofd en de hoofdhuid met kleine, cirkelvormige bewegingen. Vevolgens hals, schouders, nek, armen en handen ook met kleine, cirkelvormige bewegingen. De lange beenderen masseren met op- en neergaande rechte bewegingen en de gewrichten cirkelvormig.
De buik met langzame cirkelvormige bewegingen met de klok mee. Ten slotte masseert u de voeten en voetzolen. Voor een optimaal resultaat de  olie minstens 15 minuten laat intrekken alvorens te gaan douchen.
Korte massage: masseer alleen hoofd, oren en voetzolen.

Producten geschikt voor ayurvedische massage

Klik hier voor een overzicht van alle massage producten

Amandelolie is een veelzijdige massage olie en is uitermate geschikt voor de verzorging van een zeer gevoelige huid, geirriteerde huid . Het heeft een versterkende werking op het zenuwstelsel en het is 'tri dosha'. Zoete amandelolie is dus alleen of in combinatie met een andere massage altijd een goede keuze.

Sesamolie is een verwarmende en reinigende massage olie

Kapha massage olie
Massageolie met eucalyptus & vitex volgens tradtioneel ayurvedisch recept. Ontspannende en verwarmende werking bij spierpijn.

Nimi ayurveda Tridosha massage olie
Massageolie volgens tradtioneel ayurvedisch recept. Ontspannende en verlichtende werking bij spierpijn en nervositeit.

Khadi Anti-cellulitis olie 10 kruiden
Ayurvedische kruidenolie voor de behandeling van cellulite

Khadi Huidolie anti aging
Deze rijke anti-aging olie boordevol anti-oxidanten en kruiden, werkt als een intensieve huid conditioner die de huid weer soepel en zacht maakt

Nimi ayurveda Garshan zijden handschoenen grof - 2 stuks
Garshan zijden handschoenen met grove structuur

Nimi ayurveda Garshan zijden handschoenen fijn - 2 stuks

Khadi Amla olie voor een hoofdhuid massage
Amla olie, voor het stimuleren de haargroei en het tegengaan van haaruitval. 100% natuurlijk, BDIH keurmerk en Vegan.

Khadi Huidolie Centella
Sterk regenerende Ayurvedische centella olie voor de vervaging van littekens, striae en cellulitis

Kruidenstempels

Regelmatige ayurvedische massages hebben een positief effect op lichaam en geest, ondersteunen het immuunsysteem,  stimuleren de celvernieuwing en kunnen het zelfgenezend vermogen van het lichaam versterken.

Gratis verzenden voor orders boven de €55,00

Standaard pakket €3,95

Snelle levering met Postnl pakje gemak

Keuze afleverdatum en locatie

Veilig betalen

ook gratis achteraf

Vrij van schadelijke stoffen

ook dierproefvrij
Powered by Lightspeed