NIEUW UNICA COSMETICA!
Veilig betalen, ook gratis achteraf
Gratis verzenden vanaf €55
Verzenden met Posnl pakjegemak €3,95
Snelle levering

Gevoelige huid

  • Geplaatst op
Gevoelige huid

Bij een gevoelige huid is de keuze voor de juiste verzorgingsproducten erg belangrijk. Milde, natuurlijke producten zijn het meest geschikt. Goede natuurlijke producten bevatten immers geen synthetische toevoegingen, parfum, harde alcohol of minerale oliën.

Oorzaken gevoelige huid

Een gevoelige huid kan verschillende oorzaken hebben en zich op verschillende manieren uiten. De meest voorkomende oorzaken en factoren die een gevoelige huid verergeren zijn: een huidaandoening, een allergie voor cosmetica, voedsel of schoonmaakmiddelen, erfelijkheid (een lichte huid met minder pigment), een dunne huid, hormonen, dehydratatie, stress, medicijnen, milieuvervuiling en weersomstandigheden.

Er zijn veel mensen met een gevoelige huid die helemaal niet allergisch zijn, maar gewoon teveel en voor huid ongeschikte producten gebruiken.
Een gevoelige huid is te herkennen aan verschillende symptomen:
Jeuk, roodheid, schilfers, een branderig gevoel, bultjes, droge huid, irritatie, eczeem, pukkels, branderig of stekend gevoel en jeuk

Gevoelige huid en natuurlijke cosmetica

Bij een gevoelige huid is de keuze voor de juiste verzorgingsproducten erg belangrijk. Milde, natuurlijke producten zijn het meest geschikt. Goede natuurlijke huidverzorgings producten bevatten immers geen synthetische toevoegingen, parfum, harde alcohol of minerale oliën. Deze stoffen kunnen de  huid onnodig prikkelen.
Maar ook natuurlijke producten kunnen irriterende bestandsdelen bevatten en irritatie veroorzaken. Kies daarom niet alleen voor natuurlijke producten maar ook voor producten zonder etherische oliën  en met name: tea trea, mint, eucalyptus, limoen, citroen en lavendel.
Cosmetica op basis van natuurlijke stoffen en planten is het minst irriterend, maar geeft geen garantie voor het uitblijven van een allergische reactie!
Bij ons vindt u een groot aantal geselecteerde producten speciaal voor de gevoelige huid:

Het is voor u belangrijk zoveel mogelijk te weten te komen over welke stoffen uw huid wel en niet verdraagt en producten te vinden die onschadelijk zijn voor uw huid.
Probeer een nieuw product altijd eerst uit op de binnenkant van je elleboog.

De overstap naar natuurlijke producten vraagt een aanpassing van de huid en het kan een paar weken duren voordat het effect zichtbaar is. Tijdens de eerste week kunnen de symptomen soms tijdelijk iets verergeren. De huid is bezig de afvalstoffen te verwijderen en de huidstofwisseling te verbeteren.

Zijn huidverzorgingsproducten label "hypoallergeen" veiliger voor de gevoelige huid?
Hypoallergene huidverzorgingsproducten zijn niet perse veiliger voor de gevoelige huid. Er zijn geen federale normen voor fabrikanten voor het gebruik van de term "hypoallergeen." Dus het kan betekenen wat een bepaald bedrijf wil dat het betekent.
Laat je niet te makkelijk verleiden producten aan te schaffen omdat er ‘hypo-allergeen’ of ‘dermatologisch getest‘ op staat, kijk de ingredienten na.

Tips bij een gevoelige huid

Kies bij een gevoelige huid producten bij voorkeur producten zonder Sodium lauryl sulfaat, Sodium Trideceth sulfaat, Natriumlaurethsulfaat, Ammonium Lauryl sulfaat- Ammoniumlaurethsulfaat, parfum, paraffine, minerale oliën, SLS, gedenatureerd alcohol en kleurstoffen, conserveringsmiddelen als methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone, quartenium-15.  Etherische oliën  en met name: tea trea, mint, eucalyptus, limoen, citroen en lavendel.  
Draag huishoudhandschoenen tijdens het schoonmaken en gebruik milde en biologische producten.

Gebruik geen zeep of badschuim met SLS, parabenen

Gebruik geen Scrubs, loofahs, stoombaden, wisseldouches

Enkele aanbevolen bestandsdelen die meestal geschikt zijn voor een gevoelige huid:
zoethout, sheabutter, goudsbloem (calendula) aloë vera, kamille, kokosolie, amandelolie
Minder is meer.

Het is beter om minder producten met zo min mogelijk ingrediënten te gebruiken dan veel verschillende producten met veel  verschillende ingrediënten
Reinig de huid met koud of lauw (geen heet water) en douche niet te lang en niet te heet

Hydrateren van binnenuit. Drink veel water, volg een gezond dieet met veel groenten en fruit, en genoeg essentiële vetzuren.

In veel gevallen leiden onze huidverzorgingsproducten tot een gevoelige huid reacties. Veel mensen maken zich schuldig aan het gebruik van te veel verschillende producten op hun huid en zijn zicht niet bewust zijn dat bepaalde producten deze reacties veroorzaken. Om erachter te komen of uw producten een reactie kunnen veroorzaken probeer slechts één nieuw product op uw huid minimaal vijf dagen op die manier kun je beter herkennen welke producten de overgevoelige reacties veroorzaken of verergen.

Kies voor pure enkelvoudige producten of producten met maar een paar bestandsdelen.

Gebruik bij voorkeur geen zeep als een reinigingsmiddel. Zeep is een alkalische stof, die de beschermlaang van de huid kan aantasten. Zeep kan uw huid ontdoen van haar natuurlijke oliën en veroorzaakt droogheid en irritatie.

Kies bij kleding voor gladde, zachte, natuurlijke stoffen, zoals fijn katoen en zijde.

Als je een gevoelige huid hebt, is vocht je vriend. Kies voor rijke moisturizers en lipide-rijke oliën zoals frambozenzaadolie, teunisbloemolie, squalaan en jojoba-olie voor extra voeding.

Dep de huid droog na het wassen, niet wrijven of de huid scrubben. Gebruik een zachte olie voor het verwijderen van make-up.

Bescherm de huid bij extreme weersomstandigheden zoals overmatig zonlicht en warmte, felle wind, en zeer koude temperaturen

Bij ons vindt u een groot aantal geselecteerde producten speciaal voor de gevoelige huid:Gratis verzenden voor orders boven de €55,00

Standaard pakket €3,95

Snelle levering met Postnl pakje gemak

Keuze afleverdatum en locatie

Veilig betalen

ook gratis achteraf

Vrij van schadelijke stoffen

ook dierproefvrij
Powered by Lightspeed