NIEUW UNICA COSMETICA!
Veilig betalen, ook gratis achteraf
Gratis verzenden vanaf €55
Verzenden met Posnl pakjegemak €3,95
Snelle levering

Ingrediënten in natuurlijke haarverf

Ingrediënten in natuurlijke haarverf

Een korte uitleg over welke ingrediënten er gebruikt worden om een natuurlijke haarverf te maken.

Korte uitleg natuurlijke haarverf

Natuurlijke haarverf kleurt het haar op een heel andere manier dan chemische haarverf.

Henna haarkleurmiddelen dringen niet door in de haarschacht, zij zitten op het oppervlak van het haar, maar leggen een laagje over de haren heen. Na het gebruik van een kruiden haarverf voelt het haar sterker aan, heeft meer volume en glanst.

Chemische haarverf bevat meestal ammoniak en peroxide en  kleurt  het haar in twee stappen. Tijdens het kleurproces opent de ammoniak de buitenste laag van de haarschacht (cuticula) zodat de haarkleur het binnenste gedeelte van het haar (cortex) kan bereiken. De Peroxide ontwikkelt dan de kleur voor het sluiten van de haarschacht. Herhaaldelijk gebruik van chemische kan het haar beschadigen, uitdrogen, dof en breekbaar maken.

Klik hier voor ons assortiment 100% natuurlijke haarverf.

 

Ingrediënten in natuurlijke haarverf


Om een natuurlijke haarverf te maken worden vaak de onderstaande Ingrediënten gebruikt.

Henna

Henna (Lawsonia Inermis) is een kleine, bloeiende plant die groeit in semi-droge en tropische gebieden zoals India, Noord-Afrika, Noord-Australië en Zuid-Azië. Henna groeit alleen maar bij een temperatuur hoger dan 11 ° C, maar zal de meest kleurstof produceren bij temperaturen hoger dan 35 ° C. De henna struik kan dan ook tegen extreme hitte en een lange droogte. Henna bladeren bevatten een rood-oranje kleurstof (lawsone) afkomstig uit het centrale blad. Deze kleurstof wordt vervolgens gebruikt voor natuurlijke haarverf  of voor body art.  Echte henna geeft alleen een rijke rode / oranje kleur,  maar het kan worden gemengd met andere natuurlijke ingrediënten om verschillende haarkleuren creëren.

 AMLA 

Amla (Emblica officinalis), ook bekend als Indiase kruisbes wordt al lang gebruikt in haarverzorging, vanwege zijn vermogen om het haar en de hoofdhuid te voeden. Amla is rijk aan anti-oxidanten vanwege het hoge vitamine C gehalte (20 keer meer dan een sinaasappel). Het wordt gebruikt ter bevordering van de  haargroei en bij het voorkomen van haaruitval en vergrijzing.

 

Indigo, Jatropha en Senna

Indigo Indigo (Indigofera Ti) is een grote Aziatische struik die een blauwe kleurstof produceert. Indigo wordt vaak aangeduid als 'Black henna’ en ondanks dat er een gelijkenis is,  zijn ze niet hetzelfde. Indigo kan worden gebruikt met henna om het haar zwart te verven.

Jatropha (Euphorbiaceae) is een bloeiende plant die een roodachtig kleurstof produceert. Wanneer gemengd met henna , produceert het een meer intense kleur.

 Senna, is waarschijnlijk het meest bekende kruid in de wereld, gebruikt om de textuur van het haar te verbeteren en glans aan het haar te geven.
  

Onze khadi haarverf
 

De 100% natuurlijke haarverf zonder ammoniak van Khadi bevat zuiver natuurlijke kleurstoffen en geeft het haar een mooie diepe en natuurlijke kleur. Het is een permanente haarverf. De haarverf heeft een BDIH certificering, bevat geen chemische toevoegingen, geen conserveringsmiddelen of kunstmatige kleurstoffen.

 

De Khadi natuurlijke haarverf kan ook gebruikt worden op haar dat is gekleurd met chemische kleurstoffen. Alle Khadi kleuren kunnen met elkaar worden gemengd! Experimenteer met de kleuren en creëer je eigen speciale tint! 

Klik hier voor ons assortiment 100% natuurlijke haarverf.

 


Gratis verzenden voor orders boven de €55,00

Standaard pakket €3,95

Snelle levering met Postnl pakje gemak

Keuze afleverdatum en locatie

Veilig betalen

ook gratis achteraf

Vrij van schadelijke stoffen

ook dierproefvrij
Powered by Lightspeed