Vanaf €55 gratis verzenden met Postnl
Snelle levering
Customer reviews 9/10 score
Veilig betalen

Klei masker

Klei masker

Uitleg over de werking van een klei masker, verschillende soorten klei en het maken van een klei masker

Klei en huidverzorging

Klei wordt in de huidverzorging veel gebruikt om zijn natuurlijke, therapeutische eigenschappen en wordt vaak toegepast bij huidproblemen
Kleisoorten zijn zeer veelzijdig, volledige natuurlijk en honderd procent vrij van chemische additieven,  Ze kunnen ook zonder problemen ernstige huidproblemen. De meeste kleien worden gebruikt als basis voor gezichtsmaskers en scrubs of badadditief.

Verschillende soorten klei
Klei is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ze zijn niet geverfd, zoals men zou kunnen vermoeden, maar krijgen hun kleur voornamelijk uit verschillende concentraties magnesium en ijzeroxiden.
Er zijn verschillende soorten klei, meestal te herkennen aan hun kleur (groen, wit, rood, geel en roze). Klei met een hoog gehalte ijzeroxide bevatten, zijn meestal roze, rood of soms geel. Ze worden gebruikt voor cosmetische maskers, chemische-vrije make-up en substituten voor gezichtsreinigingsmiddelen.Elke soort klei heeft een aantal specifieke voordelen voor de huid en het haar. De ontgiftende, regenererende en genezende werking is grotendeels te danken aan één van de hoofdcomponenten: silica. Dankzij het hoge gehalte aan spoorelementen is klei zeer mineraliserend.


Hoe werkt een kleimasker?

Allereerst, laten we duidelijk maken wat precies een masker is en hoe het werkt op onze huid en het haar. Klei is een zeer complex mineraal met silicium, magnesium, zink, calcium, koper en selenium. Het kiezen van de juiste klei voor uw huidtype is essentieel, omdat de klei overtollig talg en onzuiverheden absorbeert van vette huid, en zorgt voor meer vocht en natuurlijke evenwicht van een droge huid.

De witte klei of kaoliniet bevat een hoog percentage van silica en alumina en wordt beschouwd als een hogere de mildste kleisoort.
Witte klei verwijdert gifstoffen en dode huidcellen, en werkt regenerend. Witte klei helpt bij het voorkomen van veroudering en het verbeteren van de textuur en de elasticiteit van de huid. Het is ideaal voor alle huidtypes (zelfs de gevoelige).
    
Groene klei is zeer antiseptisch. Bijzonder gewaardeerd niet alleen voor zijn mineralen, maar voor de sterk abosberende werking en zijn diepe zuiverende werking, ontgiftende en balancerende eigenschappen. Het is ideaal voor de vette , onzuiveere huid  en bij acne.

De rode klei wordt meestal gebruikt om het lichaam en het haar te behandelen. Het zuivert de hoofdhuid en helpt bij problemen met de bloedsomloop, cellulitis en het vasthouden van vocht te wijten aan het hoge gehalte aan ijzeroxide. Het stimuleert de regeneratie van de huid.

De gele klei is rijk aan magnesium en ijzer. Het wordt gebruikt als stimulerende en verfrissende behandeling. Gele klei voorziet de huid van zuurstof dankzij zijn hoge gehalte aan water. Het is ideaal voor de droge huid.

Roze klei is rijk aan mineralen, silica en ijzeroxide. Deze klei is een mengsel van rode klei en witte klei. Het wordt vaak gebruikt als een gezichtsmasker voor zijn zuiverende, antioxidant, kalmerende en regenererende werking. Het is ideaal voor de gevoelige en vochtarme huid vanwege zijn zachtheid en zijn eigenschappen bindweefsel te herstellen.

Ghassoul komt van het Atlasgebergte en heeft een hoog gehalte aan siliciumdioxide. Gemengd met water heeft een intensieve reinigende eigenschappen, en wordt vaak wordt gebruikt als een shampoo of als reinigingsmiddel voor de vette of onzuivere huid.


Klei masker maken
Bereiding van de klei is zeer eenvoudig. Meng een eetlepel van de klei met drie eetlepels met bijvoorbeeld water, rozenwater, sandelhoutwater, bergamotwater tot een gladde pasta. U kunt een paar druppels olie, zoals roos, olijfolie of tea tree olie toe voegen.  Er kan ook etherische olie worden toegevoegd. Een masker in combinatie met aromatherapie, biedt niet alleen voordelen voor de huid, maar ook voor de zintuigen.
Het is belangrijk om het masker goed in te laten werken in de huid (ongeveer 10-15 min), zodat de bestandsdelen worden opgenomen in de huid, maar laat het masker niet helemaal droog worden, omdat dan niet alleen het teveel aan talg wordt geabsorbeert.Zodra het masker begint te drogen, verwijder deze dan snel met behulp van lauwwarm water!

Niet mengen met ingrediënten met vitamine C. Vitamine C is een verbinding, die bij contact met de klei, een chemische oxidatiereactie kan veroorzaken. Het is veel beter om oliën zoals tea tree olie, olijfolie, jojoba-of amandelolie toe te voegen.

Gebruik bij het mengen nooit metalen schalen of lepels bevatten, aangezien dit de voordelen van de klei zou verminderen. Gebruik materialen zoals glas, hout, porselein of klei. Het gebruikte water om de klei te mengen, moet vrij zijn van chloor.  

Bij ons vindt u alle verschillende soorten klei en olie voor het maken van een heerlijk klei masker!

Zie onze blog zelf een klei masker maken voor recepten

Gratis verzenden

voor orders boven de €55

Snelle levering

Postnl Pakjegemak

Veilig winkelen en betalen

Beveiligde website

De mooiste natuurlijke cosmetica

o.a. vrij van dieproeven, parabenen, palmolie