NIEUW UNICA COSMETICA!
Veilig betalen, ook gratis achteraf
Gratis verzenden vanaf €55
Verzenden met Posnl pakjegemak €3,95
Snelle levering

Oil cleansing method

Oil cleansing method

Het reinigen van het gezicht met olie wordt ook wel de Oil Cleansing method (OCM) genoemd. De natuurlijke olie die in de huid gemasseerd wordt lost alleen de overtollige olie samen met de onzuiverheden

Oil cleansing method
Het reinigen van het gezicht met olie wordt ook wel de Oil Cleansing method (OCM) genoemd. De methode is gebaseerd op een eeuwenoude wetenschap. Olie lost olie op. Dat wil zeggen dat je olie verwijdert met zijn gelijke olie. Warmte is hierbij wel van essentieel belang. Indiase vrouwen hebben deze methode al eeuwen gebruikt.
Conventionele reinigingsmiddelen reinigen alleen met hulp van chemicaliën en alcohol. Deze uitdrogende, zeep- en alcoholbevattende producten zorgen er juist voor dat de huid meer talg gaat aan maken. Onze huid produceert van nature olie en deze stoffen zullen de olie van de huid verwijderen. De huid heeft de olie juist nodig om gehydrateerd en beschermd te blijven.   
Onze huidolien, zoals we dat noemen, heeft een aantal functies zoals versoepelen, herstellen, beschermen en moisturizen van de huid. Verwijder je de olie van de huid met aggresieve middelen, dan compenseert de huid het door het produceren van meer olie. Je krijgt dus een te vette huid. Dit leidt er toe dat je sterkere, agressievere producten zal kopen.
De natuurlijke olie die in de huid gemasseerd wordt lost alleen de overtollige olie samen met de onzuiverheden op. De Oil cleansing method kan ook worden toegepast voor het verwijderen van make up.  Warmte is hierbij wel van essentieel belang.
De olie verwijdert ook de dode huidcellen en hydrateert tevens de huid op hetzelfde moment.
Het bevordert de optimale talgproductie en voedt de huid.

Welke olie voor de oil cleansing method
Bij ‘The oil cleansing method’ wordt voornamelijk Castorolie (Ricinusolie) in combinatie met andere olien gebruikt.  Castorolie heeft de eigenschap onzuiverheden uit de poriën te trekken en wordt al duizenden jaren vereerd om zijn ontstekingremmende, voedende en kalmerende eigenschappen. Aangezien castorolie vrij dik is en zijn reinigende eigenschappen zo sterk, wordt deze verdunt met een andere olie, dunner in consistentie.

De andere olie die gebruikt kan worden is bijvoorbeeld olijfolie, zonnebloemolie, jojobaolie of amandelolie. Kies voor een biologische, natuurlijke, koudgeperste plantaardige, zaad of notenolie. Dit is afhankelijk van het huidtype en de persoonlijke voorkeur. Je kan zelf een mengsel van oliën maken, zodat je alle voordelen van elk van de olie kan krijgen.
Maar je kunt ook één soort olie gebruiken. Kijk welke olie goed voor jouw huid werkt. Je kunt er voor kiezen castorolie niet te gebruiken als je merkt dat jouw huid hier niet goed op reageert. Kies de combinatie van oliën die bij jouw huidtype past. Lichtere en sneller intrekkende oliën zijn bijvoorbeeld druivenpitolie, jojobaolie of amandelolie.
Wij hebben ook een kant en klaar oliemengsel in het assortiment ideaal voor The oil cleansing method: Handmade Naturals Cleansing Oil

Oil cleansing method en acne
Juist als je een acne gevoelige huid hebt kun je positieve resultaten behalen met de Oil Cleansing Methode (OCM). De huid wordt gereinigd zonder de natuurlijke beschermlaag aan te tasten en de olie werkt anti-bacterieel en verzorgend.  Conventionele reinigingsmiddelen reinigen alleen met hulp van chemicaliën en alcohol. Deze uitdrogende, zeep- en alcoholbevattende producten zorgen er juist voor dat de huid meer talg gaat aan maken.

Enkele recepten voor ‘The oil cleansing method’

Vette huid
5% castorolie, 25% Extra Virgin Olive Oil
30% castorolie, 70% jojoba olie
70 % Zonnebloemolie en 30 % castorolie
Andere olie geschikt voor een vette huid
Druivenpitolie, jojoba olie, hazelnootolie, perzikpitolie, rijstolie

Acne

20% castorolie, 40% zonnebloemolie, 40% druivenpitolie
70 % Zonnebloemolie en 30 % castorolie
75% jojoba olie and 25% castorolie
En als je last hebt van acné, kun je bijvoorbeeld ook wat druppels teatreeolie toevoegen
Andere olie geschikt voor een acne gevoelige huid
neemolie, jojoba, druivenpitolie, rijstolie, neemolie, hazelnootolie, abrikozenpitolie, hazelnootolie, tea tree olie, kukuiolie

Gecombineerde huid
20% ricinusolie, 80% zonnebloemolie

Droge huid
90% olijfolie, 10% castorolie en 90% zonnebloemolie
25% castorolie en 75% Extra Virgin Olive Oil
10% castorolie (minder bij een extra droge huid), 30% zonnebloemolie, 60% avocado olie
Andere olie geschikt voor een droge huid
Olijfolie, macadamia olie, avocado olie, sesam olie, zonnebloemolie, tarwekiemolie, kokosolie,

Normale huid
20% castor olie 80% zonnebloemolie
20% castor olie 80% amandelolie


Anti-aging
10% castorolie, 10% zonnebloemolie, 40% teunisbloemolie, 40% rozenbottelolie


Handleiding Oil cleansing method
Stap 1: Doe ongeveer een theelepel van het oliemengsel in de palm van je hand.
Stap 2: Verwarm de olie door deze tussen de haden te wrijven
Stap 3: Masseer de olie zachtjes in het gezicht met behulp van kleine, cirkelvormige bewegingen gedurende minstens 1 minuut. Geef de olie de kans om diep in de huid door te dringen en afval, bacteriën, dode huidcellen en ander vuil te verwijderen.
Stap 4: Leg een warm washandje of katoenen doek ongeveer 10-20 seconden op je gezicht of totdat deze afgekoeld is.
Stap 5: Verwijder vervolgens de olie met het washandje of de doek.
Stap 6: Herhaal de vorige drie stappen nog een keer.

Gratis verzenden voor orders boven de €55,00

Standaard pakket €3,95

Snelle levering met Postnl pakje gemak

Keuze afleverdatum en locatie

Veilig betalen

ook gratis achteraf

Vrij van schadelijke stoffen

ook dierproefvrij
Powered by Lightspeed