NIEUW UNICA COSMETICA!
Veilig betalen, ook gratis achteraf
Gratis verzenden vanaf €55
Verzenden met Posnl pakjegemak €3,95
Snelle levering

Parabenen in cosmetica

Parabenen zijn regelmatig in opspraak vanwege hun potentieel schadelijke werking. Steeds meer consumenten gaan toch voor zekerheid en kiezen voor natuurlijke of biologische cosmetica zonder parabenen.

Cosmetica zonder parabenen

Parabenen zijn chemische verbindingen op basis van 4-hydroxybenzoëzuur die gebruikt worden als conserveringsmiddelen in o.a. cosmetica, voedsel, medicijnen en schoonmaakmiddelen. In veruit de meeste cosmetica en huidverzorgingsproducten en zelfs tandpasta zitten zijn parabenen verwerkt. Op verpakkingen worden parabenen aangeduid als: Methylparabeen, Ethylparabeen, Propylparabeen of Butylparabeen. In levensmiddelen hebben parabenen een verplicht E-nummer. De E-nummers zijn E214 tot en met E219.

Parabenen zijn regelmatig in opspraak vanwege hun potentieel schadelijke werking. Parabenen kunnen de effecten van het vrouwelijke hormoon oestrogeen imiteren. Het is nooit wetenschappelijk bewezen dat er een verband is met borstkanker maar steeds meer consumenten gaan toch voor zekerheid en kiezen voor natuurlijke of biologische cosmetica.Denemarken, Zweden en Frankrijk hebben al wettelijke stappen genomen om bepaalde EDC's te verbieden en kwetsbare bevolkingsgroepen pro-actief te informeren. In Nederland is dit nog geen beleid.

Vanaf april 2015 is er wel een nieuwe EU wet voor het gebruik van butyl- of propylparabenen in producten voor kinderen jonger dan 3 jaar:
'As of 16 April 2015, European Commission rules require manufacturers to reduce the concentration of Butylparaben and Propylparaben in cosmetics products and to avoid using these preservatives in products designed for application on the nappy area of children under the age of three.'  

Alle producten te koop bij "Zonder Meer Mooi" zijn uiteraard vrij van parabenen.

Gratis verzenden voor orders boven de €55,00

Standaard pakket €3,95

Snelle levering met Postnl pakje gemak

Keuze afleverdatum en locatie

Veilig betalen

ook gratis achteraf

Vrij van schadelijke stoffen

ook dierproefvrij
Powered by Lightspeed