NIEUW UNICA COSMETICA!
Veilig betalen, ook gratis achteraf
Gratis verzenden vanaf €55
Verzenden met Posnl pakjegemak €3,95
Snelle levering

Parfumallergie

Parfumallergie

Parfum, de meest voorkomende oorzaak van een cosmetische allergie. Een allergie voor parfum is vervelend, want parfumgrondstoffen zijn overal om ons heen. Gelukkig zijn er steeds meer producten verkrijgbaar die geen parfum bevatten. Wij hebben een uitgebreid assortiment parfumvrije producten.

Cosmetica zonder parfum of geurstoffen

Klik hier voor ons assortiment parfumvrije producten.

Veel mensen vinden het prettig wanneer een cosmetica product lekker ruikt. Helaas is parfum de meest voorkomende oorzaak van een cosmetische allergie. Het gaat dan om een allergie voor één of meerdere ingrediënten in parfum.

Een allergie door parfumgrondstoffen is meestal een jeukende rode uitslag met schilfering. Soms zijn er ook pukkels en blaasjes te zien. We noemen dit allergisch contacteczeem. Een allergie voor parfum is vervelend, want parfumgrondstoffen zijn overal om ons heen. Parfum komt o.a. voor in cosmetica, toiletartikelen, huidhoudelijke artikelen en geneesmiddelen. Wanneer u denkt dat u een parfumallergie heeft, kun u dit bij de huisarts of dermatoloog laten testen. Indien er een contactallergie voor parfum is aangetoond dient u deze stoffen de rest van uw leven te vermijden.

De geurstoffen die de allergie veroorzaken kunnen natuurlijk (etherische/essentiële oliën zoals rozenolie, lavendelolie, vanille) of synthetisch zijn.

Het Wetenschappelijk Comité voor Cosmetica en Consumentenproducten heeft 26 parfumingrediënten van parfums en etherische oliën gedefinieerd als allergeen. Deze stoffen worden sinds enige tijd vermeld op de verpakking van het cosmeticaproducten.
Het gaat om de volgende stoffen:
Benzyl Alcohol
Benzyl Salicylate
Cinnamyl Alcohol
Cinnamal
Citral
Coumarin
Eugenol
Geraniol
Isoeugenol
Anise Alcohol
Benzyl Benzoate
Benzyl Cinnamate
Citronellol
Farnesol
Limonene
Linalool
Oakmoss (Evernia Prunastri)
Treemoss (Evernia Furfuracea)
Amyl Cinnamal
Amylcinnamyl Alcohol
Hydroxycitronellal
Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde
Butylphenyl Methylpropional
Hexyl Cinnamal
Methyl 2-Octynoate
Alpha-Isomethyl Ionone
Overige geurstoffen worden gewoon genoemd onder de naam ‘parfum’ of ‘fragrance’.

Gelukkig zijn er steeds meer producten verkrijgbaar die geen parfum bevatten. Klik hier voor ons assortiment parfumvrije producten.

Gratis verzenden voor orders boven de €55,00

Standaard pakket €3,95

Snelle levering met Postnl pakje gemak

Keuze afleverdatum en locatie

Veilig betalen

ook gratis achteraf

Vrij van schadelijke stoffen

ook dierproefvrij
Powered by Lightspeed