Vanaf €55 gratis verzenden met Postnl
Snelle levering
Customer reviews 9/10 score
Veilig betalen

Roos natuurlijk behandelen

  • Geplaatst op
Roos natuurlijk behandelen

Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke middelen die kunnen helpen bij roos. Veel natuurlijke cosmetische shampoos kunnen ook helpen bij het bestrijden van roos omdat ze geen schadelijke chemicaliën bevatten.

Roos is een vervelend probleem en vaak erg moeilijk om van af te komen. Er zijn echter manieren en middelen om roos te verlichten en te behandelen. Zonder twijfel is roos één van de meest voorkomende hoofdhuidproblemen, dat over het algemeen erg vervelend is. Alhoewel een hoop mensen het met slechte hygiëne associëren, is het zo dat het door een hoop andere dingen veroorzaakt kan worden: overtollige aanmaak van olie, stress, allergieën en zelfs schimmels.

Oorzaak roos
Roos is eigelijk dode huidcellen, die door het lichaam worden afgestoten. Normaal gesproken zijn ze onzichtbaar. Echter, als er een toename van afstoting van deze dode huidcellen is, worden ze zichtbaar. . Personen die last hebben van roos maken een abnormale hoeveelheid dode huid aan. Zoals we allemaal weten, worden dode huidcellen vervangen door een nieuwe huid.
De oorzaak van de versnelde deling van de cellen is waarschijnlijk een infectie met de gist Pityrosporon ovale . Deze gist is bij iedereen aanwezig op de huid. Toch heeft niet iedereen er last van; de gevoeligheid voor deze gist is verschillend van persoon tot persoon.

Het doel van elke behandeling is om de hoofdhuid te regelen en te harmoniseren, zodat het zijn normale functie weer kan uitvoeren.

De aard van de optimale behandeling hangt ook af van de oorzaak van roos. Deze oorzaken kunnen in feite veelzijdig zijn. Droge hoofdhuid leidt tot droge, witte schilfers. Een van de redenen kan vooral verband houden met droge, verwarmde lucht, vooral tijdens de wintermaanden in oververhitte kamers.

Bovendien kunnen micro-organismen, zoals bacteriën en schimmels, roos veroorzaken. Ze voeden van het vet van de talgklieren, waardoor de toename van roos wordt veroorzaakt.

Tot slot kan roos worden veroorzaakt door gezondheidsproblemen, ziekte of bijwerkingen van medicijnen. In dergelijke gevallen is het beste om medische hulp te zoeken.

Roos komt voor in verschillende vormen. Als de talgklieren hun functie niet kunnen vervullen, kan er een droge roos ontstaan. Wanneer de talgklieren "overactief" zijn, kan olieachtige roos meer duidelijk worden. Vettig haar en hoofdhuidinfectie resulteert in een combinatie van de twee vormen van roos.


Behandelen van roos
Het voorkomen van roos kan worden verminderd door aandacht te besteden aan een gezond, evenwichtig en vooral voedingsrijk dieet.

Er zijn vele anti-roos shampoos met chemische middelen. Deze shampoos bevatten o.a. SLS (sodium lauryl sulfaat), dat irriterend en agressief inwerkt op de hoofdhuid. Wees voorzichtig met conventionele shampoos, omdat deze de hoofdhuid irriteren, en kan zeker leiden tot uitdroging van de hoofdhuid en roos. Een vicieuze cirkel.
Gelukkig zijn er verschillende Natuurlijke middelen die kunnen helpen bij roos. Veel natuurlijke cosmetische shampoos kunnen ook helpen bij het bestrijden van roos omdat ze geen schadelijke chemicaliën bevatten.

Enkele natuurlijke bestandsdelen die kunnen helpen bij roos:
Aloë Vera: Aloe vera extract
Neem: Neem shampoo en Neem olie,
haarolie anti-roos

Tea tree: Haarzeep
Kokoskolie: Haarolie kokos
Appelazijn: Conditioner appelazijn 
Shampoo met appelazijn


Bij de beautydrogist hebben wij een uitgbreid assortiment natuurlijke producten tegen roos.
Klik hier voor alle natuurlijke anti roos producten


Algemene tips bij roos:
Niet te vaak wassen
Gebruik geen aggresieve shampoos
Was het haar met lauw water i.p.v. warm water
Niet föhnen
Niet krabben
Matig je zoutinname.
Eet voldoende Omega-3 vetten
Zonlicht (UVB-straling) geeft verbetering. Profiteer daarom van zonnige dagen.
Het masseren van de hoofdhuid vermindert de schilfering. Spoel de shampoo altijd goed uit. Als er zeepresten achterblijven, kunnen die de hoofdhuid irriteren.
Bij het omzetten van conventionele naar natuurlijke cosmetica, in dit geval shampoos, kan het enkele weken duren tot de hoofdhuid gewend is geworden. De huid kan een overgangsfase vereisen waardoor de resultaten niet onmiddellijk zichtbaar zijn. Dit is vrij normaal. Natuurlijke stoffen hebben een ander effect in tegenstelling tot veel chemische producten en kunnen meer tijd nodig hebben om het effect op de huid te laten zien.

Daarnaast voelen veel mensen dat hun haar iets anders of vettiger voelt bij het gebruik van een natuurlijke shampoo. Dit komt doordat conventionele shampoos het haar en de hoofdhuid ontdoen van elke olie en vocht. Hoewel natuurlijke shampoos ook ontvetten, zijn ze minder agressief op het haar en hoofdhuid. Het kost tijd om de talgklieren aan te passen.

Gratis verzenden

voor orders boven de €55

Snelle levering

Postnl Pakjegemak

Veilig winkelen en betalen

Beveiligde website

De mooiste natuurlijke cosmetica

o.a. vrij van dieproeven, parabenen, palmolie