Vanaf €55 gratis verzenden met Postnl
Snelle levering
Customer reviews 9/10 score
Veilig betalen

SLS en siliconen in shampoo

SLS en siliconen in shampoo

SLS en SLES worden veel gebruikt in shampoos en douchegels omdat deze sterk reinigen, ontvetten, goed schuimen en relatief goedkoop zijn.
Siliconen worden veel gebruikt in shampoo, omdat siliconen een soort glanzend laagje om het haar vormen. Geen van de producten in onze webshop bevatten SLS, SLES of siliconen.

Sulfaten
Sodium Lauryl Sulfaat (afgekort SLS) en Sodium Laureth Sulfaat (afgekort SLES) zijn synthetische stoffen, surfactants (of oppervlakte actieve stoffen). Surfactants worden in combinatie met water gebruikt om olie, vuil en vet op te lossen. SLS is een erg krachtige reiniger die ook gebruikt wordt in bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen voor vloeren en auto's.

Waarom wordt SLS en SLES gebruikt in shampoo
Veelal staat SLS of SLES als eerste of tweede op de ingrediëntenlijst, dit betekent dat er van dit ingrediënt het meeste in zit. SLS en SLES worden veel gebruikt in shampoos en douchegels omdat deze sterk reinigen, ontvetten, goed schuimen en relatief goedkoop zijn. Om de mogelijke irritatie van de huid tegen te gaan worden er vaak terugvetters (bijvoorbeeld Betaïne) toegevoegd aan de producten.

Waarom liever geen SLS of SLES in shampoo of overige cosmetica
Ook zonder schuim is het mogelijk de huid en het haar prima te reinigen. SLS is de meest krachtige reiniger en gelijk ook de meest irriterende en uitdrogende.  Het grote nadeel van SLS en SLES is dat ze door de sterke ontvettende werking ook het natuurlijke huidvet kunnen oplossen. Hierdoor wordt de huidbarrière van de huid flink aangetast en kunt u last krijgen van geirriteerde, schilferige en vochtarme huid.


Wat zijn siliconen?
Siliconen zijn chemische verbindingen van zuurstof en silicium en zuurstof. Siliconen hebben verschillende eigenschappen: siliconen die in water oplosbaar zijn, niet-wateroplosbare siliconen die alleen verwijdert worden met olie of sulfaten en vluchtige siliconen die snel vervliegen na het aanbrengen van het product.
Siliconen zijn op de ingrediëntenlijst van een product te herkennen aan de toevoeging -cone of -xane.
Voorbeelden van enkele siliconen:
cetearyl methicone
Cetyl Dimethicone
Cyclomethicone
Cyclopentasiloxane
Dimethicone
Dimethiconol,
Stearyl Dimethicone
Amodimethicone (en) Trideceth-12 (en) Cetrimonium Chloride
Trimethylsilylamodimethicone.

Siliconen in shampoo
Siliconen worden veel gebruikt in shampoo, omdat siliconen een soort glanzend laagje om het haar vormen. Siliconen in shampoo verhogen de glans en zorgen voor goed doorkambaar en zacht haar. Het haar lijkt hierdoor gezonder. Siliconen zijn vaak moeilijk uit het haar te wassen, meestal gaat dit alleen met een shampoo waar een agressieve reiniger aan is toegevoegd zoals SLS of SLES.  Siliconen sluiten daarbij het haar en hoofdhuid af, waardoor de huid niet meer goed kan ademen endit haaruitval kan veroorzaken. Daarnaast kan het zijn dat haarverf hierdoor ook minder pakt, Sulfaten kunnen het haar en de huid beschadigen en uitdrogen.

Geen van de producten in onze webshop bevatten SLS, SLES of siliconen.

Gratis verzenden

voor orders boven de €55

Snelle levering

Postnl Pakjegemak

Veilig winkelen en betalen

Beveiligde website

De mooiste natuurlijke cosmetica

o.a. vrij van dieproeven, parabenen, palmolie